Terima maklumat daripda bomoh – Inkues Nora Anne

Oleh NOR SHAFAWATI YUP

SEREMBAN – Saksi keempat prosiding inkues kematian Nora Anne memaklumkan pihak keluarga menerima beberapa maklumat daripada ‘bomoh’ berpangkalan di luar negara yang mendakwa remaja Ireland-Perancis itu masih hidup dan berada dalam ketakutan selepas dilaporkan hilang.

Perkara tersebut didedahkan oleh Pegawai Turus Bahagian Seksual Wanita dan Kanak-Kanak Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK)  Negeri Sembilan, Asisten Superintendan Chong Meei Chyi dalam keterangannya di Mahkamah Koroner di sini hari ini.

Meei Chyi dalam keterangannya di hadapan Koroner Maimoonah Aid berkata, maklumat tersebut diterima Dominic iaitu rakan rapat keluarga Nora Anne menerusi khidmat pesanan ringkas Whatssap.

“Mesej tersebut disampaikan oleh saudara mara keluarga orang hilang, maklumat pertama (bomoh) mengatakan Nora Anne diekori seseorang daripada Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA) dan masih hidup.

“Ada juga maklumat Nora Anne masih di kawasan berdekatan resort (The Dusun Resort), berada dalam ketakutan di hutan, hilang dan mahukan ibunya,” katanya di sini. – K! ONLINE

The post Terima maklumat daripda bomoh – Inkues Nora Anne appeared first on Kosmo Digital.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *